Handmatig ingekleurde en gerestaureerde foto’s

Handmatig ingekleurde en gerestaureerde foto’s. Analoge zwart-witfoto’s werden vroeger al ingekleurd met de hand. Er werd toentertijd gebruik gemaakt van ecoline. Dit was een best lastig en tijdrovend werk en bovendien zeer kostbaar. De uitvinding van kleurenfotografie maakte het natuurlijk makkelijker. Maar toch, er was magie te vinden in de ingekleurde zwart-witfoto’s. Een tijdsbeeld.

Deze magie halen wij nu ook terug met de zwart-witfoto’s van vroeger. Maar nu niet meer met ecoline, maar met Photoshop. Handmatig kijken we elk detail na en kleuren het zo goed mogelijk naar ware kleuren in. Om de juiste kleuren te vinden, doen we onderzoek naar hoe alles er vroeger uitzag. Door verhalen van mensen uit de tijd en uit geschiedenisboeken. Het authentieke van de foto moet bewaard blijven, maar een zwart-witfoto gaat echt leven door kleur.

Fotorestauratie kun je zien als een schilderij dat gerestaureerd word. Maar dan digitaal. Detail na detail. Bovendien verwijderen en herstellen we eventuele schade die ontstaan is door de jaren heen.

Dus nee, geen eenvoudige kleurenapp maar echt handwerk. Net als vroeger. Alleen zo krijg je het beste resultaat.

Meer van ons zakelijk werk is te vinden op: www.marleyart.nl

Wil je hier nog wat zien kan dat op: https://marleysworld.nl/marleys-fotos/

Geef een reactie