• Home
  • /
  • Category Archives: Verhaal achter de foto
Maliskamp. Twee vrouwen met Brabantse muts.

Emancipatie voor de Tweede Wereldoorlog

Vandaag zijn we in de Maliskamp en zien we mvr Boselie en Clazien Verhagen. Een typerende foto van voor de oorlog. De Brabantse mutsen sierlijk op hun hoofd. Waarschijnlijk gaan deze dames naar de kerk of ze komen er net vandaan. De donkere “kleuren” en de zwarte kledij geven enigszins een trieste blik. Wat leken…

Gemeentehuis Rosmalen

Een lange reis

Het verhaal over een foto en zijn lange reis….. Vandaag nemen we u mee naar het verre verleden of toch niet? Een paar jaar geleden werd ik benaderd door een man, hij vroeg me, “Jullie wonen toch in Rosmalen?” Volmondig en trots zei ik ja zeker. ‘The place to be” vertelde ik hem. Dan heb…

Schoolfoto jaren 80

Herinneringen uit het verleden

Soms kom je een foto tegen die meer verteld dan dat je in eerste instantie denkt. Het brengt herinneringen uit het verleden. Onlangs kreeg ik van iemand deze klasse foto uit de jaren 80. We zien een klas van de Laurentiusschool, een hoop jeugdige gezichtjes vol toekomst onder leiding van meester van Beers. Ronald Mijn…

Darter Tony Martin

Een Engelsman in Rosmalen

Ik neem u mee terug ergens rond 2006. Café de Bergen, Rosmalen. Destijds “the place to be” betreft de dartsport. Verschillende darters zijn hier groot geworden en zijn met enig regelmaat nog te zien op de tv. Ik gooide daar ook mijn pijltjes en uiteindelijk ging ik er werken. Van achter de bar tot het…

Reclame PNEM

De moderne tijd

De achterzijde van een rekening van de PNEM. Begin april 1940. Net voor de oorlog. In ons dorp was de stofzuiger nog niet ingeburgerd. Bij ons Pa thuis lag er nog gewoon zand op de vloer, dat voor de zondag netjes werd gemaakt. Het strijkijzer stond gewoon voor te verwarmen op de kachel. Als het…

12345