kleuterschool aan de Mozartlaan te Rosmalen

Op de kleuterschool

“Op de kleuterschool”

Vandaag nemen we je terug naar rond 1992….. We zien hier de voormalige kleuterschool aan de Mozartlaan. Leeg en verlaten, het eens zo’n levendig speelplein ligt doelloos te liggen, smachtend terugdenkend aan de duizenden kleine kinderschoentjes, die strelend en speels zijn harde steen aaide. Wie heeft er geen herinneringen aan de kleuterschool spannend, vaak verdriet als je er de eerst keer heen moest. Moeders en vaders aan het stenen muurtje wachtend op hun kroost.

Het is lang geleden dat mijn kleine kinderschoentjes daar over de drempel gingen. En toch hoe jong ik ook was, blijven dingen je bij. Toen ik deze foto tegenkwam moest ik aan juf Thelma denken, de ijsbeer een beeld dat parmantig stond te wachten op het speelterrein op een knuffel van de spelende kinderen. De grote bruine “schuur” die vol speelgoed lag, rennend ernaartoe als de deuren openzwaaide voor een pauze, met een schep naar de zandbak en scheppen maar. Onbezorgd kijkend naar de Laurentiusschool, de volgende stap en hoe meer stappen je vooruitkwam in het leven, hoe meer dat kleine “jongetje” verlangt naar zijn schep en zandbak.

Ik kijk nog een keer door het grote raam. Neem afscheid van gebouw in een typische stijl, denkend aan mijn kleuterschool foto. Het pand is al lang weg. Diende nog als muziekschool, de muzieknoten doofde helaas ook uit. Ergens rond 1993 ging het pand op de schop, en werden er huizen gebouwd, Ik denk als de mensen die er nu wonen. Heel goed luisteren, de spelende voetjes nog kunnen horen..

Wil je meer weten over de schrijver van de verhalen ga dan naar: https://www.facebook.com/rvangrinsven1

Meer verhalen zijn te vinden op https://marleysworld.nl/rusmollese-klets/