Digitaal boetseren. Geen vieze handen en toch kleien. Dus de stoute schoenen aan gedaan en begonnen met de online cursus.

Digitaal boetseren

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met iets nieuws. Digitaal boetseren. We hebben een 3d printer aangeschaft en ik had wat dingen uitgeprobeerd en geprint. Ik vind het leuk om portretten te fotograferen, maar het is nog uitdagender om een 3d portret te maken en dat uit te printen op de 3d printer. Maar hoe doe je dat? Na wat gezoek op het internet kwam ik erachter dat ik het ook kan leren om dit te doen. Dus de stoute schoenen aan gedaan en begonnen met de online cursus.

Digitaal boetseren. Geen vieze handen en toch kleien. Geen tijdsdruk, gewoon als ik er zin in heb en tijd voor heb. Na een paar lessen merk ik dat ik het heel erg leuk vind. Ik wil jullie mee laten kijken hoe ik dat doe. Dus voeg ik een foto toe van een stap in de cursus. Mijn model is Ronald. De foto van hem staat in het midden. Dit is het hoofd wat ik wil proberen te maken in 3d print. Het begin is gemaakt van het modelleren van het hoofd. De basis vormen zijn klaar. Nu is de nek aan de beurt. Dit is mijn volgende uitdaging.

Wil je meer weten over de beeldende kunstenaar, ga dan naar: https://www.facebook.com/rvangrinsven1

Meer verhalen zijn te vinden op https://marleysworld.nl/blog/