Russische camera verzameling

Russische camera verzameling. We zijn altijd gek geweest op de Russische cameras.

Russische camera Zenit

Het eerste analoge toestel waar we mee fotografeerde was een Zenit TTL. Deze zijn geproduceerd tussen 1977 tot 1985. Het was geschikt voor 35mm film. De camera kocht ik destijds tweedehands bij foto Stijntjes in Rosmalen. Deze typische Russische camera beviel eigenlijk best wel goed. Voor ons destijds een mooie leercamera. Onbewust kregen we toch de liefde voor de Russische camera’s. In Europa werden vaak de Zenit camera’s ook onder het merk Revue verkocht. Deze lagen vaak in fotozaken van Foto Quelle.

Russische camera Zorki

Één van de bekendste is toch wel de Zorki camera. Een kopie van de Leica. Zorki ( Russisch : Зоркий , wat scherpziend betekent) is de naam van een serie 35 mm meetzoekercamera ’s die tussen 1948 en 1978 in de Sovjet-Unie zijn vervaardigd . Deze camera word nu nog vaak gebruikt om Leica vervalsingen te maken. Alhoewel het geen echte Leica is, hebben we met deze camera gefotografeerd. En het presteerde boven verwachting.

Russische camera Kiev 88

Gefabriceerd of geassembleerd in de voormalige USSR van 1980 tot 1994. Weer een camera die gemodelleerd is naar een bestaand model. Namelijk de Hasselblad 500C. Deze camera is leuk om mee te fotograferen. Vooral met het type wat in ons bezit met de fisheye lens. De camera kan niet tippen aan de souplesse van de Hasselblad. Beide camera’s zijn geschikt voor rolfilm.

We hebben naast de Russische cameras nog diverse andere camera’s in onze verzameling: https://marleysworld.nl/marleyscameracollectie/