Als ik de woorden had…

Voor sommige zullen deze woorden niet gelijk bekend in de oren klinken. We gaan terug naar 1985. Mijn eerste carnaval in de kentering. Op het grote podium stonden de Dj’s: Herman, Mark en Ryan hun plaatjes te draaien. Om voor de jeugd hun “dag” van het leven te bezorgen. “If i have words to make a day for you”. Het nummer uit 1977 was zeer populair nummer onder ons. Tussen hossende carnavalsplaten, bracht dit nummer de zaal vaak met zijn gedempt licht in zwevende romantische sferen….

Mijn eerste carnaval met vrienden opstap. Het was spannend zo de eerste keer alleen, zonder zullen we maar zeggen het ouderlijk gezag. Ik had geluk ik mocht bij een vriend slapen die zowat tegen de kentering aan woonde. Zijn ouders zeiden slaap jij maar bij ons Anita in bed. Nou kan ik daar heel erg over uitweiden. Maar ik kwam er al snel achter dat Anita bij haar vriend bleef slapen met carnaval. Dus mijn enige mogelijkheid om een meisje te scoren was dan in maar in de kentering….

Voor het zover was moesten we nog uitgedost worden, Hoppa naar Annie Klerks om daar een van de populaire ijshockey shirts te scoren. Nog een vierdagen kaart halen zodat we verzekerd waren van grote kansen om een meisje te scoren. Nog ff naar huis spullen pakken en je ouders lief aankijken voor wat geld zodat het blonde spul ook aangekocht kon worden…..

Zaterdagavond klokslag 8 uur stonden we tussen alle wachtende, te popelen om binnen te kunnen, deur door langs de wc de trap op gauw je jas wegbrengen. Met een spurt naar beneden de eerste beste bar te zoeken. Gauw een biertje scoren en de boel verkennen, langs de gang eerst ff in de tent kijken. Door naar de blauwe zaal waar vooral de oudere waren. Hoppa het feestgedruis maar in de grote zaal gaan proeven…..

De grote zaal gevuld met een walm van rook met een klodder zweet en het blonde spul maakte het plaatje compleet. Hossend opzoek naar het ene meisje je handen gevuld met het blonde goud, je ogen scannend de zaal in waar zal ze toch lopen. Honger krijgend ff naar de frietzaak aan de overkant. Afkoelen van de warmte en de soms wat bombastische muziek je oren uit te laten glijden. Om vervolgens weer met goede moet op “jacht” te gaan….

De eerste dag had ik geen geluk, de enige “vrouw” die me kuste heette Pasja en was de poedel van Anita, die me vrolijk een lik over mijn neus gaf toen ik het bed betrad. Om moe en voldaan te gaan dromen over deze geweldige avond. Dag twee had ik meer geluk ik kreeg mijn eerste kus met carnaval van een liefelijk meisje. De Dj zwengelde “if i have words” aan op zijn draai ding. Na een paar seconde het magische moment de kus, zeg maar rustig de kussen want de halve zaal kreeg schijnbaar hetzelfde magisch gevoel bij het lied. Carnaval kon niet meer stuk je was erbij, de magie van een lied die ons jeugd liet verkeren in hogere dromerige romantische sferen aangewakkerd door het “blonde goud”……

(Foto illustratie: Carnaval bij Anneke Coppens)

Wil je meer weten over de schrijver van de verhalen ga dan naar: https://www.facebook.com/rvangrinsven1

Meer verhalen zijn te vinden op https://marleysworld.nl/rusmollese-klets/