Bo de Beagle. Een eigenwijze. lieve gezinshond.

Bo’s world

Bo is onze Beagle. Toen zij bij ons kwam wonen was ze een jaar oud. Het is een heerlijke eigenwijze hond die mee gaat in onze avonturen. Haar wereld is ook onze wereld.

De Beagle is afkomstig uit Engeland en werd daar gebruikt voor de jacht op klein wild als hazen en konijnen. Zo ook Bo. Als ze iets ruikt rent ze erop af en gaat ze op zijn Beagles joekeren. (Blaffen en Janken tegelijk).

De Beagle is een sportieve, vrolijke en zelfstandige hond. Hij is sociaal, aanhankelijk en eigenzinnig. Het is een echte jachthond en het liefst loopt hij met zijn neus aan de grond. Beagles kunnen slecht tegen alleen zijn en kunnen dan hun luide stem flink laten horen. Hij is dol op eten. Dit is de reden dat we zware deurstoppers op de prullenbakken hebben gezet. Anders verandert ze in een vuilnisbakkenras.

In huis zijn Beagles rustig, als ze buiten voldoende activiteit krijgen. Buiten zijn ze sportief en energiek. Naar onbekenden zijn ze meestal vriendelijk. De Beagle blaft zodra hij “onraad” opmerkt, maar zal verder niets doen en is dus geen echte waakhond.

Bo is bij ons in huis gekomen via de stichting verhuisdieren: https://verhuisdieren.nl/ Een organisatie die meehelpt met de bemiddeling.

Meer dieren avonturen kun je vinden op: https://marleysworld.nl/marleysfotos/natuur/